Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Подоляк пояснив, чи нападуть «вагнерівці» з Білорусі на Україну

після останніх подій ПВК "Вагнера" перестане існувати у попередньому вигляді, її поділять на чотири частини
фото з сайту Слово і Діло

Небезпеки наступу з півночі для України зараз немає. Бойовики ПВК "Вагнера", яких перекинули до Білорусі, не становлять загрози.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна.

Він наголосив, що після невдалого бунту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина до Білорусі переміститься лише частина його найманців. Крім того, північний кордон України добре укріплений військовими.

На думку Подоляка, після останніх подій ПВК "Вагнера" перестане існувати у попередньому вигляді, її поділять на чотири частини.

"Те, що Пригожин у Білорусі для України не має ніякого сенсу, бо ПВК "Вагнер" більше не існує. Вона буде розподілена на чотири частини: одна залишиться на контракті в Міноборони РФ та воюватиме проти України. Окрема частина - це колишні "зеки", яких теж заберуть на контракт у Міноборони. Ще частина підпише контракти з Росгвардією та буде на внутрішньому російському ринку", - вважає радник голови ОП.

Подоляк зазначив, що третя частина "вагнерівців" залишиться у Білорусі тренувати спецпризначенців, а решта повернеться до головної своєї діяльності в Африці. За його словами, це основні бізнес-активи Пригожина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ