Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Подробиці спроби «тихої федералізації» на Львівщині

Зловмисник, якого затримали працівники Служба безпеки України спільно з Нацполіцією та прокуратурою при спробі дати 50 тис. грн хабара високопосадовцю Львівської обласної ради, перебуває під вартою. Йому вже оголошена підозра. Про це сьогодні, 28 вересня, в коментарі Гал-інфо розповіла помічниця начальника Управління СБУ Львівщини по взаємодії з громадськістю Мирослава Клячківська.

Наразі в СБУ не розголошують інформацію про те, чи є цей чоловік вихідцем з Львівщини.

За словами Мирослави Клячківської, затриманий є приватним підприємцем віком близько 50 років.

Також СБУ не повідомляє, кому саме з високопосадовців Львівської облради чоловік пропонував гроші. Відомо лише, що це штатний працівник, який займає високу посаду в раді.

«Операція затримання була проведена ввечері 26 вересня напередодні сесії Львівської обласної ради в приміщенні облради. Зловмисник прийшов у кабінет високопосадовця, щоб остаточно про все домовитись», - сказала вона.

Посадовцю пропонували 50 тис. грн: за спеціальний статус для Львівської області

Нагадаємо, що гроші пропонували за винесення на розгляд сесії облради проекту рішення про прийняття звернень до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради щодо надання Львівській області спеціального економічного статусу та передачі повноважень встановлення тарифів на комунальні послуги місцевим органам самоврядування.

Такі звернення є складовою частиною реалізації проекту т.зв. прихованої федералізації України.

СБУ продовжує розслідувати цю справу. Не виключено, що зловмисник міг діяти не сам, а тому зараз з’ясовують можливість причетності інших осіб.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Суд обиратиме зловмиснику запобіжного заходу, а наразі його утримують під вартою.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, що улітку СБУ блокувала чергову спробу російських спецслужб влаштувати «тиху федералізацію» в Україні.

Додамо, що учора, 27 вересня, під час засідання сесії Львівської облради голова ради Олександр Ганущин повідомив про те, що відбулася спроба оголосити окремий статус Галичини.

"Про це говорили, і подібна спроба була і у Львівській міській раді та у інших місцевих радах. Щоб припинити ці спроби у зародку була проведена спецоперація. Усі мають зрозуміти, що такі проекти і темники на Львівщині не пройдуть", - сказав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ