Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Подружжю на Закарпатті, яке ґвалтувало 12-річну доньку, суд обрав запобіжний захід

Тячівська окружна прокуратура в суді відстояла необхідність застосування до пари співмешканців, підозрюваних у зґвалтуванні малолітньої дівчинки, найбільш суворий запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє журналіст Віталій Глагола. 

Подружжя неодноразово ґвалтувало свою 12-річну доньку знімаючи це на камеру мобільного. Шокуючі випадки мали місце у селі Калини Тячівського району.

За даними журналіста, 29 березня потерпіла сама звернулась до правоохоронців. Вона вирішила це розповісти після того, як дізналась історію про зґвалтування 14-річної дівчини у Верхніх Воротах.

Зі слів дитини, вітчим неодноразово ґвалтував її починаючи з липня 2021 року. Також відомо, що мати неповнолітньої змушувала дівчинку вступати в статевий контакт з нею та вітчимом. 

У помешканні подружжя правоохоронці виявили докази того, що зґвалтування своєї ж дитини батьки фільмували на камеру.

Судмедекспертиза підтвердила зґвалтування по стану статевих органів дитини.

"Наразі відомо, що насилля до дитини почали вчиняти ще з 7-річного віку. Перше зґвалтування дівчинка пережила, коли поверталася разом з вітчимом додому від гостей. Тоді насильник зґвалтував її пальцям

Також відомо про випадок, коли той самий вітчим перебуваючи на заробітках виходив по відеозв'язку до дружини та змушував по черзі "задовільняти себе пальцями" її та неповнолітню потерпілу", – повідомив Віталій Глагола.

Журналіст звернув увагу, що при погодженні затримання правоохоронці зіткнулися з незрозумілою позицією прокурора щодо автентичності файлів, та причетності вітчима та матері щодо вчинення тяжкого злочину стосовно неповнолітньої дитини.

Наразі дитина знаходиться під опікою соціальних працівників.

За інформацією правоохоронців, за встановленими фактами відкрито кримінальні провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років), ч. 4 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 1, 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), а також ст. 126-1 (Домашнє насильство).

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ