Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція Київщини затримала групу "телефонних" аферистів

Фото Національної Поліції
Фото Національної Поліції
Фото Національної Поліції
Фото Національної Поліції
1/2
Шахраїв вдалося затримати спільними зусиллями працівників Управління карного розшуку поліції Київщини, співробітників Києво-Святошинського відділу поліції, управління оперативно-технічних заходів під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури. Про це сьогодні 6 липня, повідомила прес-служба Національної поліції України.

Троє зловмисників з метою наживи «грали» на безпорадності людей телефонною фразою «Ваш син потрапив в дорожню-транспортну пригоду і щоб «вирішити питання» потрібно заплатити визначену суму грошей».

Правоохоронці встановили, що зловмисники за попередньою змовою, шляхом обману та зловживаючи довірою 65-річної жительки міста Вишневе під приводом вигаданої дорожньо-транспортної пригоди за участі сина, заволоділи її грошима у сумі 15 тисяч доларів США та 60 тисяч гривень.

При вчиненні злочинів злодії користувалися таксі.

Під час проведення невідкладних обшуків за місцем проживання затриманих поліцейські виявили та вилучили речові докази, зокрема, мобільні телефони, якими злочинці користувалися під час скоєння злочинів.   

Троє зловмисників 35, 38 та 42-річного віку затримані в порядку ст. 208 КПК України і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Один з них два роки тому звільнився з лав Національної поліції, де проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. На даний час затримані перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Київської області та інших регіонів України. 

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ