Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція Миколаївщини накрила міжрегіональної банди наркодилерів

До складу групи входили троє осіб, які займались безконтактним збутом кристалічного метадону, опію та димедролу шляхом так званих «закладок» по всій території України. Наразі вони затримані у порядку ст. 208 КПК України. Під процесуальним керівництвом Миколаївської місцевої прокуратури № 2 фігурантам повідомлено про підозру у збуті наркотиків, незабаром їм обиратимуть міру запобіжного заходу. Про це сказано у повідомленні на офіційному сайті Національної поліції.

Досудовим слідством встановлено, що організатором групи був 27-річний житель міста Жашків Черкаської області.

Залучивши до «справи» 24-річного черкащанина, який виконував завдання оператора, та 19-річного мешканця Луганської області у ролі «закладника», чоловік координував та ретельно контролював роботу виконавців.

Спілкуючись з ними виключно за допомогою месенджера, організатор надавав оператору вказівки щодо назви, кількості та об’єму замовлень, а той, у свою чергу, координував дії «закладника». Останній займався отриманням поштових відправлень від організатора, її розфасовкою та кур’єрською доставкою до місць призначення, про які дізнавався від оператора. Після оплати за товар, оператор сповіщав клієнтів про місця схову «закладок». Гроші за наркотики замовники сплачували на спеціально відкриті банківські рахунки підставних осіб.

Для документування злочинної діяльності підозрюваних поліцейські провели цілий комплекс негласних слідчих дій та ряд оперативних закупок. 

Зібравши достатню кількість доказів щодо діяльності вказаних осіб, співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Миколаївській області спільно з оперативниками Управління карного розшуку, слідчими та оперативниками Інгульського і Корабельного відділів поліції під процесуальним керівництвом Миколаївської місцевої прокуратури № 2 провели масштабну спецоперацію із затримання всіх членів групи.

У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці одночасно провели 12 санкціонованих обшуків, у тому числі за місцем тимчасового мешкання фігурантів у Київській та Черкаській областях. Останні, намагаючись убезпечити себе від викриття, постійно змінювали одну орендовану квартиру на іншу, по території усієї країни,  і зупинившись на Миколаївщині були затримані місцевими правоохоронцями. 

За результатами оперативно-слідчих дій вилучено 20 закладок ацетильованого опію і димедролу, розфасовані у гумові контрацептиви по 15-20 мл кожна, 121 закладку кристалічного метадону, близько 300 пігулок димедролу та 100 мл концентрату макової соломи, велику кількість сім- та банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та грошові кошти.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотиків становить приблизно мільйон гривень.

Наразі за вказаним фактом триває досудове розслідування. Слідчі вже повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та за ст. 321 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин». Санкції вказаних статей передбачають покарання до 10 років ув’язнення.

Встановлюються всі обставини та інші особи, причетні до функціонування наркобізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ