Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція направила до суду справу щодо привласнення коштів Фонду гарантування вкладів

Поліція направила до суду справу щодо привласнення коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції України.

Членам злочинного угрупування інкримінують заволодіння коштами на суму майже три мільйони гривень. Припинити діяльність зловмисників вдалось завдяки злагодженій роботі слідчих під процесуальним керівництвом Генпрокуратури України. Поліцейські встановили 101 факт заволодіння коштами та понад 350 інших злочинів, учинених  підозрюваними.

У рамках розслідування кримінального провадження слідчі Головного слідчого управління Нацполіції встановили, що протягом майже трьох років учасники угрупування збагачувались за рахунок клієнтів банків. Джерелом «отримання» ними коштів став Фонд гарантування вкладів фізичних осіб: зловмисники привласнювали гроші, які підлягають виплаті вкладникам банків, визнаних неплатоспроможними.

Злочинне угрупування складалося з п’яти осіб. Однак за тривалий період діяльності до участі в організації періодично залучались більше 30 осіб. Особи 17 з них встановлені, їм повідомлено про підозру. 

Поліцейські встановили, що зловмисники багаторазово підроблювали та використовували  підроблені паспорти, ідентифікаційні номери, довіреності та інші офіційні документи, втручались в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж.

Поліцейськими завершено розслідування 149 епізодів злочинної діяльності угрупування, з яких 26 фактів заволодіння коштами на загальну суму майже три мільйони гривень. Наразі обвинувальний акт передано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ