Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція почала розслідувати погром виставки про Майдан

Національна поліція почала розслідувати погром групою невідомих художньої виставки "Втрачені можливості" в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Києві.

"Правопорушники зіпсували експонати і розписали фарбою стіни в приміщенні Центру візуальної культури", - повідомляють правоохоронці.

7 лютого близько 18:00 до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення, що на виставковий зал, розташований по вулиці Глибочицькій, напали невідомі. За вказаною адресою прибули патрульні наряди і слідчо-оперативна група територіального управління. 

По прибуттю до поліції звернувся голова громадської організації Центр візуальної культури, який розповів про хуліганські дії невідомих. За його словами, до зали зайшли близько 15 осіб із закритими обличчями. Один з правопорушників утримував охоронця. Тим часом інші нападники пошкодили майно центру, на стінах фарбою нанесли написи, а також розірвали роботи масштабної графіки - виставкові експонати художника. Після цього зловмисники зникли з місця події, а співробітники центру негайно викликали поліцію.

Інформацію про подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені правопорушення. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу - хуліганство.

На сайті Центру візуальної культури сказано, що з 2 по 26 лютого у них проходить виставка художника Давида Чічкана "Втрачені можливості". Виставка присвячена війні і ситуації після Майдану в Україні. На думку автора, Майдан для українського суспільства - це упущена можливість здійснити соціальну революцію: захистити гідність і отримати гідні умови життя.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ