Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Польські благодійники передали дві нові пожежні машини для харківських рятувальників

У Львові польські благодійники передали дві нові повністю укомплектовані пожежні машини для рятувальників Харкова. На площі Ринок пожежні машини продемонстрували свої можливості, а опісля – вирушили до Харкова виконувати бойові завдання і рятувати життя.
Фото - ЛМР.

Про це повідомляє ЛМР.

Пожежні машини закупила Фундація SięPomaga (Познань, Польща). Координатор Фундації та ідейний керівник кампанії допомоги українцям, альпініст та репортер Єжи Юрчинський розповів, що кожного дня упродовж двох місяців він допомагав рятувальникам у Харкові і дуже захоплений їхнім героїзмом. І саме тому така сучасна техніка, яку вдалось закупити, допоможе їм у роботі.

«Ця війна – це наша спільна війна, тому наша фундація постановила допомагати українцям, допомагати захисникам України, допомагати тим, хто рятує життя іншим. Такими є рятівники з Харкова. Ми були у Харкові два місяці разом і бачили, як працюють ці люди, як героїчно вони рятують життя», - сказав Єжи Юрчинський.

Фундація спершу допомагала медикаментами, харчами тощо, але пізніше збільшили масштаби допомоги. Тому зараз закуповують дороге медичне обладнання для цивільних і військових лікарень та спеціальну техніку.

Вже сьогодні ці пожежні машини вирушать до Харкова.

«Харків потребує сучасних пожежних машин, і завдяки допомозі наших польських друзів, сьогодні ми отримали дві машини. Сьогодні вони поїдуть у Харків і за декілька днів будуть виконувати бойові завдання.

Наш гарнізон дуже великий і роботи зараз, на жаль, у Харківській області дуже багато. Це пов’язано з обстрілами, розбиранням завалів і ліквідаціями пожеж, які виникають внаслідок цих обстрілів. Тому чим більше сучасної техніки ми будемо отримувати, тим краще будуть виконувати свою роботу наші рятівники», - зазначив Костянтин Ковальов, юрисконсульт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ