Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Понад 600 тис. грн нажили зловмисники на ремонті шкільної котельні

На Львівщині викрили махінації з бюджетними коштами під час ремонту шкільної котельні. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області за матеріалами УЗЕ у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із слідчими Радехівського відділу поліції та за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури викрили факт службового підроблення та службової недбалості у процесі освоєння бюджетних коштів, призначених для переоснащення котельні загальноосвітнього закладу. Сума збитків склала понад шістсот тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, у рамках виконання договору, за кошти обласного бюджету підрядною організацією впродовж 2015 року проводились роботи з технічного переоснащення котельні загальноосвітнього закладу. У відповідності до затверджених актів виконаного підрядником встановлено твердопаливні котли імпортного виробництва.

Разом з тим встановлено, що фактично підрядником здійснено технічне переоснащення котельні та встановлено значно дешевші котли вітчизняного виробництва, які до того ж значно менші за потужністю. Таким чином переплата бюджетних коштів за виконані роботи склала 627 тисяч гривень.

Посадовцю, що здійснював технічний нагляд за своєчасним і якісним виконанням робіт, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 367 (службова недбалість), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України та обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ