Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовців державної податкової інспекції засудили за зловживання

Як повідомили у прес-службі Військової прокуратура Західного регіону України, за зловживання службовим становищем засуджено посадовців державної податкової інспекції.

Шевченківський райсуд м. Чернівці 18 червня 2020 року за результатами підтримання публічного обвинувачення військовою прокуратурою Західного регіону України у кримінальному провадженні визнав винними працівників Державної податкової інспекції у м. Чернівці – начальника управління та начальника відділу у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України).

У суді військовою прокуратурою доведено, що в грудні 2015 року вказані особи, діючи за попередньою змовою, висунули підприємцю незаконну вимогу про необхідність передання неправомірної вигоди для управління ДПІ у м. Чернівці у вигляді комп’ютерної техніки на загальну суму 65,1 тис грн. У разі оплати зазначених коштів, вони, використовуючи своє службове становище, пообіцяли, що результати перевірки додержання вимог податкового законодавства у вказаного підприємця будуть лояльними до нього.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором, та засудив кожного з них до 1 року позбавлення волі, з позбавленням права 1 рік обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, та з накладенням штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ