Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовця львівської поліції викрили при спробі передачі хабара

1,5 тисячі доларів США запропонував посадовцю поліції мешканець Львова. Чоловік, у якого при обшуці, працівники поліції виявили наркотичну речовину, вирішив відкупитися від кримінальної відповідальності. Після передачі коштів львів’янина затримали, повідомили у Львівському управлінні ДВБ НП України.

До Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшло звернення начальника 1-го міжрегіонального відділу Управління протидії наркозлочинності ГУНП області. Підполковник поліції повідомив, що підозрюваний у вчиненні злочину пропонує йому неправомірну вигоду.

Після перевірки було встановлено, що до корупційних дій поліцейського спонукає 62-річний мешканець Львова. Правоохоронцям стало відомо про факт збуту чоловіком наркотичних речовин. Слідчим управлінням львівської поліції за цими відомостями було розпочато кримінальне провадження за частиною.2 ст.307 КК України. Під час санкціонованого обшуку у помешканні львів’янина працівники поліції виявили метадон. 
Розуміючи, що уникнути покарання не вдасться, наркодилер спробував домовитися з присутнім на обшуці посадовцем УПН ГУНП і запропонував йому хабара.

За фактом спроби підкупу поліцейського слідчі розпочали додатково кримінальне провадження за ст.3 ст.369 КК України.

Хабародавця затримали в порядку ст.208 КПК України спільними діями оперативників внутрішньої безпеки НПУ, працівників обласної поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, відразу після передачі ним 1,5 тисяч доларів США підполковникові поліції.

За підкуп службової особи фігурантів загрожує позбавлення волі до 8 років. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ