Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівницю митниці судитимуть за отримання неправомірної вигоди

Як повідомили у прес-службі ДБР, скеровано до суду обвинувальний акт щодо інспектора відділу митного оформлення одного з митних постів Чернівецької митниці Державної фіскальної служби, підозрюваної в одержанні неправомірної вигоди.
Працівницю митниці судитимуть за отримання неправомірної вигоди

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Досудовим розслідуванням встановлено: працівниця митниці отримала неправомірну вигоду від організатора злочинної схеми, що полягала в налагодженні механізму  перетину українського кордону громадянами Молдови.

Важливо: згадані іноземці незаконно ввозили на територію України транспортні засоби іноземної реєстрації з Європейського Союзу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна прокуратура України. Оперативний супровід – Управління захисту економіки у Чернівецькій області ДЗЕ Національної поліції України.

Кваліфікація: одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, працівниці митниці загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ