Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Правоохоронці Львівщини викрили канал переправлення військовозобов’язаних за кордон

Ще один канал незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон перекрили правоохоронці Львівщини. Про це повідомили у Поліції Львівської області.
Фото: Поліція Львівської області

За можливість незаконно виїхати з України організатор схеми – 28-річний мешканець Вінницької області, отримував від «клієнтів» від 5 до 10 тисяч доларів.

Встановлено, що підозрюваний організовував для чоловіків призовного віку схему перетину державного кордону України у період дії воєнного стану, вносивши їх особисті дані у відповідну базу. Це давало можливість «клієнтам» перетинати державний кордон України з країнами Європейського Союзу, після чого частина з них назад не повертались.

Зловмисника викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області спільно з слідчими Яворівського районного відділу поліції та військовослужбовцями 7 прикордонного загону Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ