Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Правоохоронці Одещини викрили "мінерів" київського метрополітену

Як повідомили у Відділі комунікації Одеської області, правоохоронці Одещини викрили "мінерів" київського метрополітену.
Правоохоронці Одещини викрили "мінерів" київського метрополітену

Поки нетверезі "жартівники" розважалися, працівники поліції, вибухотехнічної служби та СБУ ретельно перевіряли їхні повідомлення на достовірність, а також встановлювали місцезнаходження правопорушників.

На новорічні та різдвяні свята правоохоронцям, які у посиленому режимі слідкували за правопорядком та безпекою людей, довелося тричі відволікатися від виконання важливих і, головне, реальних завдань, звертаючи свою увагу на перевірку недоречних "жартів" тих, кого напідпитку потягло на пригоди.

 Так, хильнувши зайвого, 35-річна одеситка взяла до рук телефон і, попередньо обдзвонивши усіх знайомих, вирішила набрати номер поліції. Не придумавши нічого кращого, жінка заявила, що збирається підірвати гранатою житловий будинок.

Аналогічна ситуація сталася і в Овідіопольському районі. Один з компанії підігрітих алкоголем чоловіків непомітно скористався телефоном друга, подзвонив на "102" і повідомив, що за два дні вибухне станція столичного метрополітену.

Ще один випадок "мінування" стався в м. Білгород-Дністровський. Там невстановлений чоловік,  зателефонувавши   до поліції,  повідомив про закладену вибухівку в одному з  магазинів міста.  

Правоохоронці  спільно зі співробітниками СБУ оперативно встановили особи та місцезнаходження двох "мінерів", а також  власника телефону, з якого було зроблено повідомлення про закладену вибухівку на території Білгорода-Дністровського. Зі слів чоловіка, він дав свій мобільний випадковому перехожому, який і подзвонив у поліцію. Наразі особа правопорушника встановлюється.

а всіма  фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

За такі "жарти" особам, які здійснили неправдиві повідомлення про мінування, загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ