Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Правоохоронці України та Польщі ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми

В результаті проведення заходів встановлено жителя Рівненської області, який у змові з громадянином Польщі намагалися налагодити канал торгівлі людьми, а саме сексуальної експлуатації жінок у стриптиз-клубах країн ЄС. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

Днями офіцерами оперативно-розшукового управління Північного регіонального управління Держприкордонслужби спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Рівненській області та представниками Надбужанського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща ліквідовано міжнародний канал торгівлі людьми.

В результаті проведення заходів встановлено жителя Рівненської області, який у змові з громадянином Польщі намагалися налагодити канал торгівлі людьми, а саме сексуальної експлуатації жінок у стриптиз-клубах країн ЄС.

Після цього зловмисник організовував переправлення громадянок України до країн Європейського Союзу, а під психологічним тиском вони примушувались до надання послуг сексуального характеру.

За переданою українськими правоохоронцями інформацією, співробітникам Прикордонної Варти Республіки Польща, в місті Долгобичів (РП), був затриманий польський громадянин – спільник українського фігуранта.

Спільною міжвідомчою групою був проведений обшук за місцем проживання фігуранта, в результаті якого правоохоронцями виявлено та вилучено засоби зв'язку і листування, які підтверджують його злочинну діяльність.

Дівчат, відносно яких відбулася спроба втягування в сексуальну експлуатацію, повернуто на територію України.

Тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення підозри.

За організацію подібного «бізнесу» українцю загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ