Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Правоохоронці затримали хабарників, які отримали від громадян понад 77 тисяч гривень

В Сумській області в "поле зору" оперативників Нацполіції потрапили медики, у Дніпропетровській - заступник директора вишу, Одеській - керівник дослідної станції, а у Львівській - посадовці виправної колонії, - повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники Управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції та слідчі прокуратури Сумської області викрили керівництво однієї з лікарень у хабарництві. За певну "винагороду" у кілька тисяч доларів США медики обіцяли громадянам робочі місця в лікарні. Зокрема, 3 тисячі доларів США за працевлаштування у медичному закладі двох громадян. Затримали заступника головного лікаря під час одержання  частини від обумовленої суми - 1,5 тисяч доларів США, які посадовець повинен був передати своєму керівникові.

У Львівській області заступник начальника колонії налагодив злочинну схему "додаткового заробітку". Щоб не потрапити у "поле зору" борців з корупцією долучив у якості посередника головного бухгалтера. 9 тисяч гривень хабара вимагали фігуранти за укладення договору оренди та заниження орендної плати складського приміщення. В службовому кабінеті оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції та слідчі прокуратури  області затримали головного бухгалтера.

Співробітники підрозділу захисту економіки в Одеській області задокументували корупційну діяльність директора Одеської дослідної станції Національного наукового центру. Він також вимагав неправомірну вигоду за надання в оренду приміщень. За укладання договору одержав 500 доларів США. Затримали його в Одесі під час одержання останньої частини хабара.

31 липня у Дніпропетровській області на хабарі затримали і  заступника директора одного з інститутів Міжрегіональної академії управління персоналом. Оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з Павлоградською місцевою прокуратурою встановили, що посадовець навчального закладу за вступ вимагає 17 тисяч гривень. Затримали під час одержання ним коштів.

Загальна сума неправомірної вигоди, яку одержали посадовці становить 77,4 тисячі гривень.

За всіма фактами корупційної діяльності відкриті кримінальні провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ