Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Представник НАТО назвав помилкою свої слова про територіальні поступки України

Голова апарату генсека НАТО Стіан Єнссен назвав помилковими свої попередні заяви про те, що Україна може вступити до Північноатлантичного альянсу в обмін на відмову від деяких своїх територій.
Стіан Єнссен. Фото із мережі

Про це пише УНН з посиланням на VG.

“Моя заява про це була частиною більшої дискусії щодо можливих майбутніх сценаріїв в Україні, і я не повинен був так говорити. Це була помилка”, — сказав Єнссен у середу вранці.

Вчора начальник штабу генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен відповідаючи на запитання видання, чи вважає НАТО, що Україна повинна поступитися територіями для досягнення миру з росією і майбутнього членства в НАТО, зазначив, що дискусія про можливий післявоєнний статус вже ведеться, і що питання про відмову від територій на користь росії підіймали й інші.

"Я вважаю, що одним з рішень може бути відмова України від території (окупованої рф – ред.) і отримання членства в НАТО в обмін на це. Я не кажу, що це має бути саме так. Але це може бути можливим рішенням", - відповів Єнсен.

У МЗС України заявили, що розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними. 

Данілов: Західні партнери не змушують Україну до переговорів з рф

Також віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина відреагувала на заяву з боку посадовця НАТО, заявивши, що будь-які поступки стануть винагородою рф, яка розв’язала війну. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ