Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбольна Прем’єр-ліга Львівщини: чемпіон розгромив дебютанта

Діючий чемпіон обласної Прем’єр-ліги «Юність» з Верхньої Білки вдало стартував у новому чемпіонаті Львівщини. Команда Богдана Костика у матчі першого туру довела свій вищий клас над дебютантом чемпіонату дрогобицькою «Галичиною».

Матч, який для «Юності» розпочався не надто вдало, завершився переконливою перемогою фаворита з рахунком 4:0.

Старт нового футбольного сезону у Нижній Білці чекали з особливим нетерпінням. Йдучи на футбол, чимало вболівальників уже між собою перешіптувалися, що з нетерпінням хочуть глянути яким буде оновлений чемпіон області уже на старті нового сезону.

Після матчу юнацьких складів команд, який завершився з рахунком 2:0 на користь господарів, відбувся і запланований старт нового сезону серед гравців основних команд «Юності» та «Галичини». Капітани обох команд Юрій Музика і Тарас Рудавець, а також ветерани Нижньобілківського та Верхньобілківського футболу Мирон Б’янський та Зеновій Бруха урочисто підняли державний прапор України. Під час відкриття нового футбольного чемпіонату хвилиною мовчання також вшанували пам’ять ветерана Верхньобілківського футболу Степана Келта, який, на жаль, пішов від нас у кращий світ у січні цього року. Привітав вболівальників «Юності» та «Галичини» з початком нового футбольного сезону також перший заступник голови Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо,

Для усіх поціновувачів гри мільйонів сам поєдинок розпочався не без несподіванок. З самісінького початку матчу гравці «Галичини» намагалися ні в чому не поступатися оновленому чемпіону. Більше того, команда з Дрогобича на 10-ій хвилині першого тайму заробила пенальті, яке не зуміла реалізувати. Капітан «Галичини» Тарас Рудавець (екс-гравець футзального «Урагану») не зумів переграти Андрія Жука, а відтак порадувати своїх фанатів, які також приїхали до Нижньої Білки, не зумів.

Незабитий пенальті доволі швидко у матчі усе і всіх поставив на свої місця. Команда Богдана Костика швидко перехопила ініціативу і з кожною зіграною хвилиною доводила усім хто є господарем даного матчу. Гравці «Юності» при першій можливості опускали м’яч не землю і свої атаки намагалися будувати через фланги, де неабиякою активністю виділялися Андрій Курилишин та Олег Панасюк. Не забував про своє головне завдання у нападі Олег Шептицький. «Шипа» до середини першого тайму двічі небезпечно пробивав головою, але влучно зумів вистрелити лише з третього разу.

Забитий гол явно додав впевненості гравцям «Юності». З усією поваги до дрогобицької «Галичини», але після пропущеного гола ставало зрозуміло, що для цієї команди ситуація на футбольному полі сталі дедалі складнішою. Яскраве підтвердження цих слів – другий та третій гол у матчі від Олега Шептицького та Костянтина Деревльова. Олегові вдалося замкнути дальню штангу після прострілу з флангу, а Костянтин влучно пробив після того, як він і гравці групи атаки відмінно організували пресинг і заставили суперника помилитися.

Рахунок 3:0 після першого тайму дозволяв «Юності» грати уже за результатом, натомість головний тренер команди Богдан Костик розумів, що це хороша можливість підсилити атаку команду свіжими виконавцями. Якщо відверто, то усі гравці «Юності» у другому таймі, що вийшли на заміну, в тому числі і новачки команди, справили про себе хороше враження. Кілька з них, а особливо Омар Набізада, навіть змарнували стовідсоткові моменти забити.

Було це уже при рахунку 4:0 на користь «Юності». За фол Романа Подоляка проти Миколи Богданова арбітр призначив другий пенальті у матчі, який чітко реалізував Костянтин Деревльов.

Якщо відверто, то у другому таймі команди уже матч догравали: одні не могли, а інші не хотіли. Хоча навіть при такій грі «Юність» була значно ближчою до п’ятого гола, аніж суперник до першого. Що цікаво, «Галичина» таки зуміла один гол забити наприкінці матчу, щоправда гості зробили це з положення поза грою.

Результат матчу майже стовідсотково відобразив клас обох команд. «Юність» для перемоги у цьому матчі зробила рівно стільки скільки і було потрібно, натомість «Галичина» з Дрогобича, хоч і вище голови не стрибнула, однак своєю грою довела, що у цьому сезоні попсує нерви не одному супернику у Прем’єр-лізі Львівщини.
У 2 турі чемпіонату, який відбудеться наступної неділі, «Юність» на власному полі прийме ФК «Миколаїв». Сказати, що цей матч претендувати на статус центрального в турі – не сказати нічого…

Прем’єр-ліга Львівщини. 1 тур, Нижня Білка, стадіон «Юність», 800 глядачів
«Юність» - «Галичина» (Дрогобич) – 4:0 (3:0)
«Юність»: Жук, Музика, Бойко (Макогон, 46), Каваців, Дмитрух (Занько, 66), Богданов, Федорів, Деревльов (Гаврушко, 63), Панасюк (Смолинець), Курилишин (Набізада, 46), Шептицький (Омельченко, 53)
«Галичина»: Сілецький, Бутим, Коблянський, Подоляк (Лещинський, 80), Сушинець (Трусевич, 77), Шпак, Рудавець, Тершак, Маланяк, Швець (Бреньо, 51), Турок (Приходько, 75)
Голи: Шептицький, 27, 35, Деревльов, 42, 55 (з пен.)
Попередження: Музика, 9 – Подоляк, 27, Рудавець, 62
Арбітр: Р. Блавацький (Львів)
Асистенти арбітра: В. Семенів, Т. Путас (обидва Львів)
Четвертий арбітр: А. Боднарчук (Львів)
Спостерігач арбітражу: Я. Грисьо (Львів)

Результати інших матчів 1 туру: 

«Львів-Сокіл» (Борщовичі) – «Гірник» (Новояворівськ) 3:2

ФК «Миколаїв» – ФК «Мостиська» 1:0

ФК «Самбір» – «Фенікс-Стефано» (Підмонастир) 2:2

«Енергетик-Рочин» (Добротвір) – ЛСК «Погонь» (Львів) 0:3

«Локомотив» (Рава-Руська) – СКК «Демня» 0:6

«Юність» (Гійче) – «Думна» (Ременів) 1:0

Фото: ФК "Юність"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ