Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Президент Філіппін визнав, що особисто вбив трьох наркоторговців

Президент Філіппін визнав, що особисто вбив трьох наркоторговців, - BBC Україна.

Президент Філіппін Родріго Дутерте підтвердив в інтерв'ю BBC, що він особисто застрелив трьох наркоторговців, коли обіймав посаду мера міста Давао.

"Я вбив близько трьох із них... Я не знаю, скільки з випущених мною куль увійшло в їхні тіла. Це сталося, і я не можу брехати про це", - сказав пан Дутерте.

Водночас він спростував чутки про те, що він нібито вбивав тих, хто здавався добровільно.

Раніше президент Філіппін пояснював, що у такий спосіб він хотів показати приклад поліцейським, аби вони активніше боролися із наркоторговцями.

Пан Дутерте також заявив, що планує боротися із наркоторговцями до останнього дня свого президентського терміну.

Перед інтерв'ю 16 грудня представник президента Мартін Анданар заявив BBC, що пан Дутерте не вбивця, а його зізнання є частиною жорсткої риторики.

"Це стиль президента, навіть, коли він був мером, він говорив так. Ми не сприймаємо всі ці заяви буквально", - сказав пан Анданар.

У вересні колишній найманий вбивця з Філіппін Едгар Матобато повідомив, що Родріго Дутерте під час мерства наказував без суду вбивати злочинців і його опонентів.

Пан Матобато розповів, що пан Дутерте нібито особисто інструктував його та інших найманих вбивць, як здійснювати подібні злочини.

Пан Дутерте вступив на посаду президента 30 червня. Його передвиборна програма будувалася на боротьбі з наркоторгівлею в країні.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ