Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Продавши 5 неіснуючих авто на 276 тис. грн, чоловік опинився за гратами

На Волині аферист, продавши 5 неіснуючих авто на 276 тис. грн, опинився за гратами на 2 роки. Також він повинен виплатити гроші постраждалим, які в них виманив та додатково по 9 тис. моральної компенсації. Повідомила пре-служба ГУ МВС у Волинській області.

Чоловік  підшукував клієнтів в мережі Інтернет,  де  розміщував оголошення про придбання та транспортування автомобілів з-за кордону. Відтак,  аферист просив у клієнтів завдаток. Суми завдатку були різні від 40-50 тисяч до 100 тисяч гривень Кошти покупці перераховували на банківський рахунок волинянина, або ж на рахунки його товаришів.

Згодом, чоловік удосконалив шахрайську схему: розігрував ціле театралізоване дійство. Він зустрічався з клієнтами неподалік митного поста в місті  Рава-Руська Львівської області, де отримував від них гроші у якості завдатку.  Після цього, перетинав українсько-польський кордон, запевняючи, що того ж дня власник отримає свій товар. Клієнт чекав, однак аферист телефонував замовнику з Польщі, повідомляючи, що необхідно додаткові кошти аби розрахуватися із брокером на митниці, а тому просив перерахувати додатково ще 10-15 тис. гривень. Після цього шахрай зникав.

Дії «бізнесмена» органи досудового розслідування кваліфікували за ч.2 ст.190 (Шахрайство)  Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ