Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Прогноз: на Львівщині ціни на картоплю знизяться, а на решту овочів - ні

У Львівській області ціна на картоплю восени знизиться, проте на решту продуктів залишаться незмінними або, навпаки, – зростуть. Про це повідомив заступник директора ОРСП «Шувар», експерт аграрного ринку Іван Стефанишин.

За словами Івана Стефанишина, погодні умови у Львівській області сприяють доброму врожаю картоплі. В регіоні більш вологий клімат порівняно з іншими областями, тому на осінній період прогнозується непоганий урожай. Зважаючи на це, ціни на картоплю зашкалювати не повинні. «В загальному розрізі ціни не є добрі – вони завищенні. Чи будуть вони нижчі? Можливо на ті продукти, які будуть у достатній кількості, як у випадку з картоплею», - розповів він.

 Іван Стефанишин також зазначив, що стабільно високою залишатиметься ціна на моркву. Але кардинальних стрибків цін спостерігати не будемо – в межах 15-20%.

Інша ситуація на ринку цукру. «Цукру буде менше – це однозначно. Якщо  проти минулого року, то це десь на 35-40% менше по Україні в цілому. Менше посіяли буряків, майже на 100 тисяч гектарів. Слід взяти до уваги, що сьогодні знизилась реалізація цукру, люди стали менше його споживати, є ще минулорічні запаси, але дешевшим він не буде однозначно», - розповів Іван Стефанишин.

Зниження цін на крупи також не буде. Експерт розповів, що основна проблема полягає у  тому, що Львівщина  залежить  від виробників круп, які є за межами області. «Круп область не виробляє, а якщо і так, то не у великих кількостях. Отож, спрогнозувати ціну на крупи є доволі важко, особливо зважаючи на той фактор, що крупи в цьому році щодо зростання цін були на 5 місці», – повідомив експерт. 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ