Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура завершила розслідування щодо працівника Інтерполу

Слідчими прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування стосовно інспектора відділу Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП в м. Києві та двох його спільників за фактом викрадення людини, пограбування та незаконного зберігання боєприпасів. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Як встановлено слідством, учасники злочинної групи, змовившись між собою, вирішили заволодіти грошовими коштами громадянина, який збирався продавати свій автомобіль. Призначивши зустріч в обумовленому місці, злочинці із застосуванням насильства, викрали потерпілого та вивезли його до лісу.

Працівник Інтерполу, який входив у склад цієї групи, безпосередньо брав участь у викраденні потерпілого та нанесенні йому тілесних ушкоджень. Також він повідомив останньому, що той нібито підозрюється у кримінальному правопорушенні, а саме у вчиненні шахрайських дій, та запропонував за грошову винагороду у сумі 10 000 доларів США не вживати заходів щодо притягнення його до відповідальності.

Побоюючись за своє життя, потерпілий пообіцяв зловмисникам віддати 85 000 гривень, які зберігались у нього вдома, на що останні погодились. Після цього, викрадачі змусили потерпілого зняти з банківського рахунку ще 24 000 гривень та у подальшому також заволоділи цими грошовими коштами.

У ході слідства було проведено комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, які дозволили зібрати необхідну доказову базу для оголошення зловмисникам,  у тому числі працівнику Інтерполу,  про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 186 КК України. Ще одному фігуранту провадження додатково інкриміновано ч. 1 ст. 263 КК України за фактом вилучення бойових припасів.

Після ознайомлення стороною захисту з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Крім того, в окреме кримінальне провадження виділено матеріали стосовно ще одного зловмисника, який товаришував із потерпілим та навів на нього підозрюваних. Вказаного громадянина оголошено в державний розшук.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ