Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Проти медіа і блогерів порушуватимуть кримінальні справи за “спекуляції щодо ТЦК”

Медіа та блогерів будуть перевіряти правоохоронні органи “за прямі звинувачення в начебто не законних дій представників ТЦК” і можуть порушувати проти них кримінальні провадження.

Про це заявили в Сухопутних військах України.

“Не дивлячись на широку інформаційно-просвітницьку кампанію, яку проводить держава в частині роз’яснення мобілізаційних заходів, почастішали випадки поширення викривленої та не перевіреної інформації, яка спрямована на підбурювання та розхитування суспільно-політичної обстановки всередині країни, нагнітання соціальних настроїв серед населення та, як наслідок, зриву мобілізації громадян України до лав Сил оборони України”, — йдеться в повідомленні.

У Сухопутних військах наголошують, що будь-які викривлення та маніпулятивні тлумачення вимог чинного законодавства України відносно мобілізаційних заходів чи поширення
неправдивої (компрометуючої) інформації слугують лише одній єдиній меті – підривати довіру суспільства до державних інституцій та Сил оборони України в цілому.

Відповідно до Закону України від 8 квітня 2014 року № 1183-VII, компетентні органи можуть порушувати відносно тих, хто поширює неправдиву інформацію, кримінальні провадження задля захисту законної діяльності Сил оборони України та безпеки громадян, що є найважливішим завданням всіх складових сектору безпеки і оборони України.

Спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях начебто не законних дій представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть перевіряти правоохоронні органи в межах їх повноважень та компетенцій.

Водночас у Сухопутних військах запевнили, що всі наявні порушення з боку самих ТЦК та СП не залишаються без належної оцінки та контролю, а кожному випадку надається належна правова оцінка з усіма санкціями, які передбачає чинне законодавство України.

“Командування Сухопутних військ Збройних сил України вкотре закликає громадян України, медіа всіх форм власності та приналежності, інтернет-блогерів – послуговуватись виключно офіційною та перевіреною інформацією. Всі, без виключення, комунікаційні структурні підрозділи Оперативних командувань, частин та підрозділів Сухопутних військ, ТЦК та СП працювали, працюють і будуть працювати в режимі 24/7 заради належної інформаційної підтримки і зворотного зв’язку та до нашої спільної Перемоги”, – додають у Сухопутних військах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ