Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Протягом року поліцейські вилучили 4 тонни наркотичних засобів

Як повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України, протягом року поліцейські вилучили 4 тонни наркотичних засобів та психотропних речовин.

Приблизна вартість вилученого на "чорному" ринку становить майже 23 мільярди гривень. Крім того, підрозділи з протидії наркозлочинності припинили діяльність понад 60 організованих груп наркоділків. Про це сьогодні, 20 грудня, повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв під час підсумкової прес-конференції за результатами роботи відомства.

За словами Голови Нацполіції Сергія Князєва, упродовж поточного року підрозділами Нацполіції порушено 26 тисяч кримінальних проваджень у сфері наркообігу, з них чотири тисячі – це збут наркотичних речовин.

Крім того, оперативниками припинено діяльність 64 організованих груп наркоділків, до складу яких входило більш 200 осіб. Поліцейські викрили понад 700 учинених ними кримінальних правопорушень. Такі результати у 2,5 раза перевищують минулорічні.

Відтак -  за матеріалами підрозділів протидії наркозлочинності до суду направлено обвинувальні акти відносно 45 організованих наркогруп. Це найвищий результат за 25 років діяльності служби з протидії наркозлочинам.

Також органи і підрозділи Національної поліції у поточному році припинили функціонування 111 підпільних нарколабораторій та 515 наркопритонів.

"У результаті вжитих заходів протягом 2018 року з незаконного обігу вилучено більш як 4 тонни наркотичних засобів і психотропних речовин. Приблизна вартість вилученого на "чорному" ринку становить майже 23 мільярди гривень",- зазначив Сергій Князєв.

Він додав, що серед успішних операцій з протидії наркозлочинності -  ліквідація каналу нелегального постачання наркотиків з Індії до Харківщини. Оперативники вилучили  рекордні 160 кг "трамадолу", вартість якого  за цінами "чорного" ринку перевищує 30 млн грн.

 "Ми відпрацювали механізми протидії таким злочинам. В результаті  поліцією  припинено діяльність 184 угруповань Інтернет-наркозбувачів",- наголосив Сергій Князєв.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ