Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Протягом тижня громадяни 16 разів пропонували прикордонникам хабарі

Прямуючи через кордон деякі громадяни, продовжують намагатися «вирішувати» свої «проблеми» шляхом пропонування хабарів, порушуючи чинне законодавство України. Тільки минулого тижня співробітники Держприкордонслужби зафіксували 16 випадків пропонування громадянами коштів, інформує прес-служба Держприкордонслужби України,

Так, на ділянці відповідальності Західного регіонально управління прикордонники Мостиського, Львівського, Чернівецького та Мукачівського загонів у 7 випадках фіксували спроби дачі неправомірної вигоди громадянами України, Іраку, Угорщини та Молдови. Зокрема, прикордонникам Львівського загону двоє громадян Іраку запропонува лигроші у розмірі 200 доларів США за сприяння в перетині кордону на виїзд з України.

Ще 7 випадків спроб дачі неправомірної винагороди фіксували прикордонники Південного регіонального управління. Варто зауважити, що у шести випадках із семи хабар пропонували громадяни Молдови. В основному порушники намагалися «заплатити» за непритягнення до адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування на території України.

По одному випадку порушників чинного законодавства виявляли на адмінмежі та лінії розмежування прикордонниками Херсонського і Луганського загонів.  В одному із них за неправомірне рішення – пропуск іноземця на тимчасово окуповану територію АР Крим без спеціального дозволу – громадянин України запропонував 300 доларів США. 

В усіх випадках порушники отримали категоричні відмови від прикордонників. Про факти пропонування неправомірної вигоди були проінформовані компетентні органи.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу, громадяни можуть звертатись на телефон  служби  «ДОВІРА»:  (044) 527-63-63 та ел. пошта:  [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ