Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прикордонники запобігли вивезенню за кордон 14-річної дівчини

Прикордонники запобігли вивезенню за кордон 14-річної дівчини за підробленим документом. Про це повідомили 24 листопада Гал-інфо у пресслужбі Держприкордонслужби.
Фото Держприкордонслужба

В дорученні, яке надав на прикордонний контроль батько дівчини, виявили ознаки підробки та помилки правопису.

Житель Івано-Франківщини з 14-річною донькою прибули учора автомобілем в пункт пропуску «Тиса», що на кордоні з Угорщиною у Закарпатській області. Вони повідомили, що їдуть в Італію, де працює мати дівчини. Як підставу для виїзду з України неповнолітньої громадянки її батько надав завірену згоду матері. Але у документі, який, нібито, видали в Генконсульстві Україну у Мілані, прикордонники Чопського загону виявили як невідповідність бланку та відмінність відтиску печатки від встановленого зразка, так і звичайні помилки правопису. У зв’язку з цим, чоловік з донькою кордон України не перетнули. Більш того, прикордонники направили в Національну поліцію повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Нагадуємо, що виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням у ній держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі, якщо другий з батьків відсутній у пункті пропуску. А використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ