Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прикордонники затримали бойовика незаконного збройного формування "Гром"

Прикордонними оперативними підрозділами зі складу Об’єднаних сил затримано бойовика незаконного збройного формування "Гром".

Оперативниками Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби зі складу Об'єднаних сил продовжується активна робота із документування злочинів російсько-терористичних формувань на території України.

У результаті чого, днями, у м. Слов’янську спільною міжвідомчою групою співробітників Держприкордонслужби та СБУ затримано громадянина України, який перебував у незаконному збройному формуванні «Гром», так званої «ДНР».

Донеччанин брав участь у діяльності керованого РФ незаконного збройного формування «Грім», який дислокувався в м. Харцизьк та був створений російськими кураторами одним із перших на тимчасово окупованій території України.

Загалом до війни затриманий бойовик займався підприємницькою діяльністю, а з початком бойових дій, як він пояснив, його змусили примкнути до НЗФ проросійські бойовики та ситуація в цілому, що склалась на окупованій території. Втім у подальшому це не заважало йому хизуватися приналежністю до злочинного угруповання, демонструючи у соцмережах фото зі зброєю в руках.

Усвідомлюючи, що за такі дії на нього очікує кримінальна відповідальність, бойовик розчарувався у «необачно» обраній професії. Наразі він мріє про повернення до мирного життя на підконтрольній українській владі території. 

Громадянину оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 258-3 ККУ (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Мате ріали досудового розслідування скеровано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ