Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

П'ять років тому російські терористи розстріляли пораненого українського офіцера

5 серпня 2014 року у м.Сніжне був розстріляний російськими терористами полонений Олександр Шкурко — підполковник (посмертно) ЗСУ 72 ОМБр.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Меморіал Всеукраїнська правозахисна організація Меморіал імені Василя Стуса

З 1 травня 2014-го майор Олександр Шкурко брав участь у бойових діях — під Авдіївкою, Сонцевим, Сніжним.

26 липня в районі населених пунктів Григорівка і Тарани його машину було обстріляно, і важкопоранений Олександр потрапив до полону проросійських бойовиків. З ним в машині перебували ще дві особи — рядовий, якого у серпні 2014 обміняли на когось з бойовиків і капітан Анатолій Романчук, який помер у лікарні міста Сніжне. Олександр також перебував у лікарні у місті Сніжне. У нього було важке поранення черевної порожнини, опіки 30 % поверхні тіла. Постійно знаходився під наглядом, була висока температура і сильні болі, лікування як таке було відсутнє.

5 серпня важкопораненого Олександра бойовики забрали з лікарні під приводом переводу в «комендатуру» міста Сніжне, відвезли на сповідь і стратили. Був похований на околиці Сніжного. Поховання відшукали волонтери гуманітарної місії «Чорний тюльпан».

На зв'язок з дружиною виходили представники «ДНР» та пропонували обмін, в тому числі й після смерті Олександра. Дружина зверталася вже у всі інстанції, однак, за її словами, не отримала жодної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ