Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

П’ятьох футболістів ЛДУФК запросили до студентської збірної України

П’ятьох футболістів ЛДУФК запросили до студентської збірної України
П’ятьох футболістів ЛДУФК запросили до студентської збірної України
П’ятьох футболістів ЛДУФК запросили до студентської збірної України
П’ятьох футболістів ЛДУФК запросили до студентської збірної України
1/2
Сьогодні, 15-го квітня, у Тернополі, о 16:00 на полі Центрального міського стадіону відбудеться футбольний матч присвячений 80-літтю Тернопільського Національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, - інформує прес-служба ЛДУФК.

Команда ТНПУ у товариському поєдинку зустрінеться зі студентською збірною України, яка готується до виступу на футбольному турнірі в рамках ювілейної ХХХ Всесвітньої Універсіади-2019, що триватиме у період з 2-го по 14-е липня нинішнього року на території кількох міст італійської області Кампанія, а центром студентського спортивного свята стане Неаполь.

Для участі у цьому матчі головний тренер студентської збірною України Анатолій Бузник запросив до своєї команди й п’ятьох представників кафедри футболу (завідувач – доцент Андрій Дулібський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а саме воротаря Вадима Ющишина, захисника Романа Білого, опорного півзахисника Романа Толочка, центрального нападника Олега Коса та універсала Тараса Завійського. Зазначимо, що останній є випускником нашого Університету минулого року, тож згідно з Регламентом має право виступати на Універсіаді поточного року – адже Всесвітні студентські ігри проводять раз на два роки. Додамо, що Ющишин, Толочко і Кос на клубному рівні виступають за львівські ʺКарпатиʺ, а Білий – за ФК ʺЛьвівʺ. Що ж до Завійського, то він в поточному сезоні грає за один з німецьких клубів у тамтешній Оберлізі.

Зауважимо, що Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського має свого представника і в тренерському штабі студентської збірною України. Одним з помічників головного тренера ʺсиньо-жовтихʺ Анатолія Бузника уже не один рік працює легендарний голеадор львівських ʺКарпатʺ та збірних України й Радянського Союзу Степан Юрчишин – рекордсмен Першої ліги чемпіонату колишнього СРСР за кількістю забитих голів упродовж одного сезону, який диплом про вищу освіту здобував у стінах нашого Університету.

До виступу на Всесвітній Універсіаді-2019 в Неаполі часу залишилося не так уже й багато, а зважаючи на щільний графік виступів гравців студентської збірною України за свої клуби, разом збиратися для підготовки до всесвітнього студентського спортивного форуму їм вдається не так уже й часто. Тому сьогоднішня гра хоча і є номінально товариською, фактично вона перетворюється на один з етапів перегляду кандидатів до збірної України на участь у турнірі в Італії.

До речі, що цікаво, Неаполю право стати господарем цьогорічного всесвітнього студентського спортивного форуму дісталося майже випадково. Адже спочатку крім Неаполя претендентами на роль приймаючої сторони XXX Всесвітньої літньої Універсіади-2019 були Баку, Будапешт та Бразиліа. Столиці Азербайджану та Угорщини відкликали свої заявки, бо їм належало прийняти інші важливі змагання. В результаті країною-господаркою змагань стала столиця Бразилії – Бразиліа. Але вже через рік мер бразильського міста відмовився від проведення Універсіади. Такими чином, останнім кандидатом залишився Неаполь. Італійцям в підсумку і дісталося право приймати студентські ігри. Додамо, що Неаполь вже приймав Універсіаду, але тільки зимову. Це було ще в далекому для сьогодення 1966 році. Також італійськими містами-господарями літніх студентських ігор у різний час були Турин (1959, 1970) і Рим (1975).

Нагадаємо, що студентська збірна України на Всесвітній Універсіаді-2019 отримала в суперники по групі ʺВʺ дуже серйозних опонентів – господарів турніру, команду Італії та завжди неймовірно непоступливу Мексику.

СКЛАД ГРУП ФУТБОЛЬНОГО ТУРНІРУ НА ПОПЕРЕДНЬОМУ ЕТАПІ:

Група ʺАʺ
Південна Корея, Уругвай, Ірландія

Група ʺВʺ
Італія, Мексика, Україна

Група ʺСʺ
Франція, Південно-Африканська Республіка, Бразилія

Група ʺDʺ
Аргентина, Російська Федерація, Японія

Після матчів у групах, по дві кращі команди з кожної продовжать боротьбу за медалі в матчах плей-оф, починаючи з чвертьфінальної стадії.

Ось як прокоментував результати жеребкування Всесвітньої Універсіади-2019 в Неаполі головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузник: ʺНе можна бути задоволеними чи не задоволеними результатами жеребкування. Ми грали як з Італією, так і з Мексикою на минулих Універсіадах. Зрозуміло, Італія матиме перевагу у вигляді підтримки рідних трибун. Оскільки ця Універсіада для них домашня, вони намагатимуться заявити найсильніший склад. Але з іншого боку це неабиякий тиск для них, через великий вантаж відповідальності перед власними уболівальниками та країною. Поки складно судити щодо складів команд, адже ще невідомі заявки, але ми гратимемо з усіма суперниками лише не перемогуʺ.

Львівський державний університет фізичної культури ім. І. Боберського

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ