Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Рапсодія «In Black» запрошує слухача фестивалю «Віртуози»

У рамках XXXV Міжнародного фестивалю музичного мистецтв «Віртуози» музика подорожуватиме в часі та просторі. У неділю, 5 червня, о 18:00 Львівська обласна філармонія – справжній трансатлантичний вояж, де будуть присутні відчуття динамічності, авантюризму, романтизму і емоційної експресивності Нового Світу в творах всесвітньо визнаних композиторів – Джорджа Гершвіна, Леонарда Бернстайна, Артура Маркеса. Повідомили у Львівській філармонії.

В цей вечір сцена Львівської філармонії зустрічатиме одного з найбільш багатогранних та затребуваних піаністів свого покоління – В’ячеслава Грязнова, творчість якого є помітним явищем сучасного піанізму. Переможець багатьох міжнародних конкурсів В'ячеслав Грязнов відомий як автор популярних концертних обробок у всьому світі. Одну з таких робіт музикант представить у Львові - рапсодія «In Black» на теми опери Джорджа Гершвіна «Поргі і Бесс». Це великий твір для фортепіано з оркестром, і, за словами автора, ця Рапсодія – «не оперне попурі, не парафраз на відомі мелодії і не опера Гершвіна в короткому оркестрово-рояльному викладі. Це самостійний твір зі своїм змістом і навіть «сюжетом». Цей твір про людину з покаліченим тілом, але здоровим духом; про мрії, його віру, шлях до мети. Про красиву жінку з красивою, але понівеченою пристрастями душею, яка страждає від своєї слабкості».

Львівська прем’єра твору по-справжньому захопить слухача.

У програмі концерту також прозвучать «Симфонічні танці» з мюзиклу «Вестсайдська історія» Леонарда Бернстайна та Танець № 2 Артуро Маркеса.

Концерт відбудеться у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

За диригентським пультом – Наталія Пономарчук.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ