Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти атакували Луганщину: 90% житлового фонду Сєвєродонецька пошкоджено або зруйновано

Російські окупаційні війська не припиняють обстріли Луганської області.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Як повідомив у своєму телеграм-каналі очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай,  25 травня росіяни завдали потужного та довготривалого артилерійського удару по Лисичанську.

Ворог намагався штурмувати нашу оборону поблизу села Устинівки і водночас артилерією нищивцей населений пункт. Внаслідок російських атак двоє загиблих в Устинівці та один – в самому Лисичанську. Зафіксоване потрапляння снаряду в центр надання гуманітарної допомоги, пошкоджено волонтерський автомобіль, якій доставляв їжу на Луганщину.

Серед руйнувань – 11 багатоповерхівок та будівля підприємства "Імпульс" у Сєвєродонецьку, вісім багатоповерхівок та приватних будинків, будинок культури і ЦНАП в Лисичанську, чотири будинки в Привіллі, по два – в Новодружеську та Гірському.

Сєвєродонецьк і Новозванівка минулої доби витримали декілька авіаційних ударів. Зараз ворог намагається закріпитися в районі Сєверодонецька.

Загалом за 25 травня відбито десять атак росіян, знищено чотири танки, дві артилерійські системи, бронетранспортер, автомобіль та одну одиницю спеціальної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони знищили п’ять БпЛА типу "Орлан-10".

Водночас керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк у етері радіо "НВ" повідомив, що  сполучення між Сєвєродонецьком та Лисичанськом є, але воно ускладнене – росіяни обстріляли ще один міст між цими населеними пунктами. 

За його словами, останні півтора тижня ворожі обстріли житлових кварталів майже не вщухають, а в місті залишається 12-13 тисяч людей.

Він додав, що багатопрофільна лікарня надає лише першу медичну допомогу, евакуюємо поранених до інших регіонів.

Також Стрюк заявив, що 90 % житлового фонду Сєвєродонецька пошкоджено або зруйновано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ