Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти минулої доби обстріляли низку областей України: що відомо

Російські окупанти продовжили обстрілювати територію України.
фото - t.me/luhanskaVTSA

У Херсонській області 13 травня російські військові із "Градів" обстріляли колони автомобілів з людьми, які евакуювалися на підконтрольну Україні територію. Є поранені, зокрема двоє дітей. На Херсонщині російські військові продовжують обстріли тимчасово захоплених населених пунктів, а також обстрілюють сусідні регіони. Стабільно критичною є ситуація у селах Високопільської, Великоолександрівської, Станіславської, Калинівської, Нововоронцовської територіальних громад.

Вчора ввечері ворог обстріляв Миколаїв із РСЗВ, пошкоджено складське приміщення, спалахнула пожежа у Балабанівському лісі. Вночі ворог теж вів обстріли. Детальна інформація про наслідки і постраждалих з‘ясовується.

На Сумщині 13 травня приблизно о 19:35 в районі населеного пункту Стара Гута зафіксовані звуки вибухів. За результатами перевірки інформації на місці було виявлено 2 розриви на околиці населеного пункту.  Решту виявити не вдалося, бо, зі слів місцевих мешканців, «щось впало у річку». По воронці та уламкам, що були знайденні, можливий пуск було здійснено з літака чи гвинтокрила. Жертв та постраждалих серед місцевого населення немає.

У Дніпропетровській області вночі оголошувалась повітряна тривога. На світанку росіяни обстріляли з "Ураганів" Широківську громаду. Люди не постраждали. У кількох будинках вибито вікна, по подвір’ях розкидані касетні боєприпаси.

У Запоріжжі вночі було тихо. Вздовж лінії фронту тривають бої. Вночі лунали артилерійські залпи на південний схід від Запоріжжя. Ситуація в області є стабільною і прогнозованою.

У Харкові ніч минула із поодинокими обстрілами. Постраждалих немає. По області протягом доби війська рф обстрілювали Дергачі, Циркуни, Лозівську громаду, Золочів. Одна людина постраждала у Чугуївському районі. Ідуть бої на Ізюмському напрямку.

На Луганщині за добу зафіксовано 30 ворожих артобстрілів, зруйновано 50 будинків. Загиблих немає. Впродовж дня пошкоджень зазнали сім багатоповерхівок у Сєвєродонецьку та одна в Рубіжному, де також зруйновані два приватні будинки. У Лисичанську в результаті артилерійського обстрілу росіян сталося руйнування адміністративної будівлі заводу гумових технічних виробів. Втім, в районі Рубіжного ворог продовжує здійснювати активний вогневий вплив – руйнувань може бути набагато більше. Також росіяни вели штурмові дії у напрямках Золотого та Комишувахи. На фронті Луганщини і Донеччини за добу відбито 10 атак ворога. Наші військовослужбовці знищили п’ять танків, п’ять артилерійських систем, шість одиниць бойової броньованої техніки, сім ворожих автомобілів.

Підрозділи ППО збили три безпілотних літальних апарати типу «Орлан-10».

У Донецькій області стабільно гострою є ситуація по всій лінії фронту, у Лимані, Авдіївці, Світлодарську, Торецьку, Мар'їнці, Красногорівці, Новомихайлівці, Вугледарі. Авдіївка внаслідок нічного обстрілу знеструмлена. Вчора ракетного удару зазнало одне з промислових підприємств міста Слов'янськ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ