Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти обстріляли низку областей України: на Донеччині влучили у пляж з дітьми

Російські окупаційні війська продовжують цинічно і нахабно обстрілювати українське мирне населення.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Так, на Чернігівщині вночі ворог зі стрілецької зброї обстріляв підрозділ прикордонного загону в районі села Грем’яч. Втрат немає.

На Сумщині вночі та зранку ворог обстрілював з мінометів Есманьську та Новослобідську громади. Деталі щодо наслідків уточнюються.

За вівторок в області – шестеро поранених внаслідок артобстрілів та атаки дронів-камікадзе. Жертв та руйнувань попередньо немає.

У Харкові вночі окупанти обстрілювали північні райони міста. Попередньо – постраждалих немає. 

У середу зранку росіяни вчергове обстріляли Чугуїв, снаряд попав у приватний будинок, попередньо троє людей поранено. Упродовж доби 15 людей загинули, 16 – поранені.

Важкою ситуація залишається на Луганщині. Зокрема, у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. Ворог знову відкрив вогонь по селищах Синецький та Павлоград, по вже зруйнованих мостах та двічі  по "Азоту". Пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання.

Також окупанти закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору.  У Гірському за минулу добу зруйновано дев’ять будинків, у Золотому – сім, у Новоіванівці – 12.

Лисичанськ обстрілюють із артилерії, танків, авіації. Щонайменше троє поранених цивільних, ушкодження отримали декілька поліцейських.

На Донеччині також тривають активні бойові дії по всій лінії фронту. Ворог веде вогонь зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, ракет "ЗРС С-300", РСЗВ "Град".

Під обстрілами опинилися Авдіївка, Залізне, Курахове, Торецьк, смт Курдюмовка, смт Нью-Йорк, с. Іванопілля, с. Новоселівка-1, с. Федорівка, с. Хрестище.

Пошкоджено 39 об’єктів, в тому числі 4 багатоповерхівки, 22 приватні житлові будинки, школа, адмінбудівля відділення поліції, залізнична дорога, господарські споруди, адмінбудівлі та збагачувальна фабрика.

Одна людина загинула, 15 – поранено. 

Росіяни зокрема завдали удару по пляжу на озері Золота Рибка, що в межах міста Часового Яру

Всього внаслідок обстрілу загинула 1 людина, 11 дістали поранення, серед них - шестеро дітей.

На Миколаївщині 21 червня упродовж дня обстріли тривали в багатьох районах області. У другій половині дня ворог обстрілював Березнегуватську громаду. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Протягом другої половини дня у вівторок у селі Червоне Воскресенської громади також були обстріли. Поранено одну людину. Займання сухої трави та полів з врожаєм.

Так, вранці, 21 червня, одночасно крилатими ракетами атаковано Миколаїв та Очаків, уражено портову інфраструктуру, знищено вантажівки, пошкоджені будівлі підприємств та електричні мережі. Паралельно реактивною системою залпового вогню “Ураган” обстріляно житлові квартали Миколаєва. При цьому знов використовувались заборонені касетні боєприпаси.

Одна з касет розірвалася просто на подвір’ї приватного будинку. Там знаходилися двоє чоловіків. Один загинув на місці, другий отримав поранення, за його життя борються медики.

За кілька годин РСЗВ обстріляла й Очаків, є поранені. Трохи згодом стратегічною авіацією випущено 4 ракети по акваторії та причалам порту. Постраждалих нема.

По наших позиціях на Миколаївщині завдали 2-х авіаційних ударів гелікоптерами. Втрат немає.

Винищувач противника вдарив двома керованими ракетами “повітря - повітря” по парі наших літаків. Штурмовик та винищувач віртуозно ухилилися від удару. Втрат немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ