Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рашисти втратили третину сухопутних сил і місяць не зможуть наступати, - розвідка Британії

Як повідомило Міністерство оборони Великобританії, наступ росії на Донбасі втратив темп і значно відстав від графіка. Незважаючи на початкові досягнення, рф не змогла отримати значних територіальних здобутків за останній місяць і в неї зберігається стабільно високий рівень виснаження.

Повідомляється, що зараз росія, імовірно, зазнала втрат третини сухопутних бойових сил, які вона ввела в лютому до України.

Це відставання посилюватиметься через втрату важливих чинників, таких як мостове обладнання та розвідувальні, спостереження та розвідувальні безпілотники.

Упродовж цілого конфлікту росії не вистачало мостового обладнання, а це сповільнювало та обмежувало її наступальний маневр. Російські БПЛА мають життєво важливе тактичне значення, зокрема і для керування артилерією, але вони "були вразливими для українських протиповітряних засобів".

Збройні сили рф все більше обмежені погіршенням спроможності, постійним низьким бойовим духом та зниженням боєздатності. Багато з цих можливостей неможливо швидко замінити або відновити, і вони, ймовірно, будуть продовжувати перешкоджати операціям Росії в Україні.

"За нинішніх умов навряд чи росія пришвидшить темпи просування упродовж наступних 30 днів", - додали в оборонному відомстві Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ