Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти вивезли з Криму 4 тисячі українських дітей

Люди мають тенденцію забувати, що світ не реагував достатньо активно

Фото: Depositphotos

Тимчасово окупований Крим став першим місцем, звідки російські агресори почали викрадати українських дітей, а потім продовжили цю злочинну практику на інших окупованих територіях.

Про це заявила спікерка Палати представників Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова у виступі на відкритті другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

Вона зазначила, що перед Міжнародною Кримською платформою стоїть багато цілей, але одна з них є найважливішою – боротися, щоб люди не забували про Крим. У цьому контексті вона нагадала, що незабаром виповниться 10 років з моменту незаконного вторгнення РФ до Криму з метою захоплення території іншої держави.

«Люди мають тенденцію забувати, що світ не реагував достатньо активно і не дав адекватної відповіді на таку поведінку, а Кремль це інтерпретував як ознаку слабкості, бо диктатори завжди так роблять. Ми маємо тенденцію забувати, що Крим став першим місцем, звідки російські агресори почали викрадати українських дітей», - сказала Адамова.

За її словами, вже підтверджено, що з Криму було незаконно вивезено близько 4 тис. українських дітей або до Росії, або до Білорусі.

«Ми не знаємо, де вони наразі знаходяться. Після цього цей процес продовжився, і дітей забирали прямо від їхніх родин, і якраз за цей злочин Володимир Путін був звинувачений Міжнародним кримінальним судом. Це є чітким сигналом того, що міжнародні кола можуть відіграти активну роль у процесі подолання агресії», - акцентувала спікерка Палати представників Чеської Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ