Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти завдали нищівних ударів Харкову, однак вдалося спіймати ворожого пілота

В ніч з 6 на 7 березня російські окупанти завдавали нищівних ударів по Харкову.
фото - Суспільне

Про це повідомили в обласній Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Масове авіабомбардування почалося ще в неділю о 19:15. Близько 300 рятувальників виїжджали понад 60 разів для гасіння пожеж та розбирання завалів.

Через бомби масштабні пожежі охопили 21 будівлю у центральній частині міста: були зруйновані або частково зруйновані 11 будівель.

Вогонь також охопив музичне училище на Гімназійній набережній, житлові будинки на провулку Карбишева, багатоповерхові житлові будинки, студентські гуртожитки та медзаклад на Московському проспекті. На Майдані Героїв Небесної сотні горіли чотири житлові будівлі. 

Під час гасіння пожеж та розбирання завалів рятувальники евакуювали понад 200 людей. З-під завалів дістали тіла восьми людей. 

Водночас вночі 7 березня військовослужбовці Нацгвардії України затримали одного з двох пілотів російського винищувача — обидвом вдалося катапультуватися після того, як їхній літак збили ввечері.

За посадою затриманий російський пілот є заступником командира авіаційного полку, повідомили Суспільному у Штабі оборони Харкова.

"Це один із головних учасників та свідків злочинів, які російський агресор чинить проти мирного українського населення. Особисто здійснював 3 вильоти між Ізюмом і Балаклією. Російський пілот здав своїх координаторів та розповів про злочинні накази", — повідомив голова Харківської військової облдержадміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, авіаційний полк дислокувався у Воронежі.

Пілота збитого винищувача затримали та передали в один із районних відділів поліції у Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ