Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Ремонт спотворив пам’ятку поблизу Луцька: прокуратура подала позов до власниці

охоронний договір на пам’ятку із Луцькою РДА жінка не уклала і жодних дозволів на проведення робіт не має
фото з сайту київ медіа

Прокуратура стала на захист пам’ятки архітектури національного значення – поштової станції в Копачівці на Волині.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Луцька окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України, аби зобов’язати власницю укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – пам’ятку архітектури національного значення – поштову станцію ХІХ ст. у селі Копачівка Луцького району.

Окрім того, прокурори в суді наполягатимуть на зобов’язанні жінки демонтувати елементи утеплення зовнішнього фасаду стіни та незаконно прибудований тамбур.

У березні 2023 року волинські медіа повідомили про те, що одна із власниць приміщення поштової станції розпочала ремонтні роботи, через які автентичний вигляд пам’ятки архітектури може бути втрачений.

Прокурори з’ясували, що охоронний договір на пам’ятку із Луцькою районною державною адміністрацією жінка не уклала і жодних дозволів на проведення робіт не має.

Втрутившись у ситуацію, прокурори наполягатимуть на зобов’язанні власниці укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини, яким будуть встановлені гарантії його збереження, та привести пам’ятку до стану, який існував до проведення ремонтних робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ