Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Реставрації монастиря в Підкамені: після знищення давніх поховань на ділянку повернули археологів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Реставрації монастиря в Підкамені: після знищення давніх поховань на ділянку повернули археологів

Фото - РАС.
Фото - РАС.
Фото - РАС.
Фото - РАС.
1/2
Сьогодні, 23 липня, Рятівна археологічна служба розпочала археологічний нагляд за земляними роботами в на території монастиря в Підкамені. Про це повідомила прес-служба РАС.

"За результатами наради є принципова домовленість усіх сторін, що до рекомендацій археологів дослухаються. Будь-яке пониження рівня дворика відбуватиметься з детальною фіксацією і на відмітку не нижче 30 см від нинішньої поверхні.

Якщо під час робіт будуть виявлені людські кісти, ми зафіксуємо їх місцерозташування і згодом вони будуть перепоховані", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, під час реставрації монастиря в Підкамені будівельники знищили десятки давніх поховань, перемістили та пошкодили одинадцять надмогильних плит старого кладовища. Зігнорувавши рекомендації археологів, робітники порушили культурний шар на території пам’ятки архітектури національного значення. 

Реставрацію храму та дзвіниці у смт. Підкамінь розпочали у 2018 році. Його реалізують в рамках проєкту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні», що фінансується з коштів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. 

У червні, під час проведення попередніх археологічних робіт, співробітники Рятівної археологічної служби розкрили частину кладовища на подвір’ї, в межах внутрішніх оборонних мурів монастиря. Було виявлено надмогильні плити та рештки 28 поховань, частина з яких - дитячі. За висновками археологів, кладовище функціонувало тут з початку ХVІІ ст. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ