Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф може створити умови для ядерного інциденту після деокупації ЗАЕС

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що росія може створити умови для ядерного інциденту після деокупації Запорізької атомної електростанції. Щоб убезпечити станцію, він пропонує створити місію, яка перевірить її.

Про це він розповів на зустрічі із заступником гендиректора з питань енергетики Єврокомісії Массімо Гаррібою під час 67-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ у Відні,

Про це повідомляє Міністерство енергетики, пише Громадське.

Галущенко зауважив, що на сьогодні практично не існує міжнародного досвіду й протоколів відновлення роботи АЕС після збройних конфліктів, тому ситуація на ЗАЕС є унікальною і потребує особливої уваги.

За його словами, росіяни можуть створити умови, які призведуть до ядерного інциденту вже після деокупації станції. Щоб не допустити цього, він пропонує організувати міжнародну місію, яка перевірить ситуацію на об’єкті та переконається в безпечності повернення Запорізької АЕС в експлуатацію.

Очільник Міненерго також зауважив, що росія створює додаткові ядерні загрози для світу, коли обстрілює об’єкти української енергетичної інфраструктури, які забезпечують електропостачання й інших атомних станцій.

«Відповідні дії рф є ядерним тероризмом і вимагають рішучої реакції цивілізованого світу», — додав Галущенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ