Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Різдвяна стрілянина у Стразбурзі: що відомо

Французська поліція активно розшукує одинокого бойовика, який влаштував стрілянину на знаменитій Різдв'яній ярмарці у Страсбурзі, - France 24.

Вчора, близько 19:50 невідомий відкрив вогонь у центрі Страсбурга, де проводиться Різдв'яний ярмарок, який щорічно збирає величезні натовпи покупців та туристів.

Підозрюваного було швидко ідентифіковано як 29-річного мужчину, який народився в Страсбурзі та вже відомий поліції зокрема тим, що раніше був неоднократно осуджений, та відмічений у анти-террористичних організаціях за за жорстокість та релігійний прозелітизм.

"Він навіював жах у трьох частинах міста", - сказав міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер.

"Військовий спецпідрозділ Sentinelle застосував зброю, щоб спробувати перехопити нападника, а в період з 20:10 по 21:00. підозрюваний двічі стикався з нашими силами безпеки, в результаті чого відбувався обмін вогнем", - сказав він, посилаючись на солдатів, згрупованих для захисту країни з моменту проведення антитерористичної операції після нападів у 2015 році.

Перед тим як втекти за допомогою таксі, під час нападу, бойовик вбив трьох та поранив ще 11 людей, повідомляє джерело, близьке до розслідування. Пізніше водій таксі повідомив поліції, що підозрюваний був поранений.

France 24 повідомляє, що для пошуку зловмисника мобілізовано 350 людей, в тому числі 100 співробітників поліції, яким надали в підтримку два вертольоти та офіцерів з елітних підрозділів, а також солдатів операції Sentinelle, які стежать за зонами, найбільш уразливими до террористичних атак.

Після підняття рівня тревоги до "загрози атаки" міністр оголосив про посилення контролю на кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ