Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рочин» - «Фенікс-Стефано»: не шукайте логіки в футболі

Соснівський «Рочин» знову несподівано спіткнувся у чемпіонаті Прем’стєр-ліги Львівщини. У матчі 6 туру соснівчани на стадіоні «Шахтар» у Червонограді з рахунком 0:3 поступилися «Фенікс-Стефано» з Підмонастиря. Рахунок аж ніяк не відповідав перебігу подій на полі і ще раз довів кілька неписаних футбольних правил.

Насичений футбольний календар соснівського «Рочина» знову дався взнаки у Прем’єр-лізі Львівщини. Після важкої перемоги над оржівським ОДЕКом (3:2) команда Володимира Підкіпняка не встигла відновити сили. Цей фактор, а також катастрофічна нереалізація гольових моментів, брак завершального удару, нефарт та відсутність лідера на полі і стали головними складовими поразки соснівчан у цьому матчі. Втім, ці фактори аж ніяк не повинні применшувати заслугу футбольного клубу для Підмонастиря. Команда Степана Михальчука для перемоги зробила усе можливе і свій шанс реалізувала сповна.

На початку матчу гравцям «Фенікс-Стефано» і справді було несолодко. Свій шанс в атаці вони просто таки витерпіли. Важливо те, що гості з Підмонастиря не пропустили у дебюті матчу, оскільки «Рочин» в атаці виглядав справді потужно. Найреальніший момент для взяття воріт був у Цюпки. Назар після стандарту та рикошету поцілив у штангу. В інших моментах «Рочина» свою команду виручав голкіпер Роман Чачунь.

У першому таймі команда Володимира Підкіпняка виконала чимало стандартних положень. Цього дня з ними також були проблеми, оскільки гостроти біля воріт було не так багато, як могло би бути.

З перших хвилин матчу гравці «Фенікс-Стефано» дали зрозуміти, що грати на відбій у захисті вони вміють, і, як виявилося згодом, вміють ще й атакувати. У першому таймі гравці команди гостей створили не так багато, але, на відміну від «Рочина», команда показала значно кращу реалізацію гольових моментів.

Олег Калуцький та Іван Павлюх зуміли пробити воротаря «Рочина» Михайла Грицяла у першому таймі. Якщо перший гол вболівальники «посвятили» воротарю, то в епізоді з другим взяттям воріт виручити Грицалю свою команду було вкрай важко.

0:2 після першого тайму – далеко не той результат, на який розраховували вболівальники. Чимало з них сподівалися на справжній камбек у виконанні господарів, однак цього вечора з атакою та зі стандартами справи у господарів були не найкращими. Переламати поєдинок соснівчанам було під силу, однак… не у цьому матчі.

У перерві поєдинку за ініціативи керівництва «Рочина» знову розіграли сувенірні призи для місцевих вболівальників. Якщо у матчі з ОДЕКом вболівальники відповідали на цікаві запитання, пов’язані з історією команди, то цього разу восьмеро вболівальників спробували себе у ролі пенальтистів. Усі учасники конкурсу повернулися додому не з порожніми руками.

У другому таймі соснівчанам не вдалося переламати хід поєдинку. З початку другої 45-хвилинки команда Володимира Підкіпняка робила усе можливе для того, щоб забити, однак цього вечора «круглий» вперто не залітав у ворота «Фенікс-Стефано». Та й відверто в атаці й надалі у «Рочина» були проблеми: брак останнього пасу чи завершального удару по воротах давав про себе знати.

Ближче до завершення поєдинку гостям вдалося поставити у матчі жирну крапку. Атака лівим флангом завершилися ще одним влучним ударом по воротах Михайла Грицаля. При рахунку 0:3 гравці «Рочина» знову побігли вперед, однак у справжній камбек господарів вірилося не особливо. Все-таки втома від попереднього матчу з ОДЕКом дала своє. У другому таймі деякі гравці «Рочина» уже не були схожими самі на себе та й не знайшлося в команді лідера, який би повів усіх за собою.

Немає сумнівів у тому, що з поразки 0:3 вдома головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк зробить належні висновки. Для гравців команди головне забути цю поразку якомога швидше, відпочити та належно підготуватися до матчу 18 туру чемпіонату України серед аматорів. У неділю, 21 травня, «Рочин» на виїзді зіграє проти теребовлянської «Ниви».

17 травня, середа. Стадіон «Шахтар» Червоноград. 500 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – «Фенікс-Стефано» (Підмонастир) – 0:3 (0:2)

«Рочин»: Грицаль Михайло; Домальчук Олег; Ільїн Віталій (Іванишин Павло, 55); Портянко Олександр (к); Васюта Роман (Яструб Юрій, 55); Богданов Микола; Найдишак Олексій (Українець Вадим, 46); Кохман Андрій (Кутний Юрій, 57); Болкіт Максим (Семиряк Іван, 67); Цюпка Назар (Божик Олег, 78); Дева Андрій (Кончук Павло, 66)

«Фенікс-Стефано»: Чачунь Роман (Жезло Андрій, 90); Шмотолоха Андрій (Чурко Олег, 25); Тарновський Віталій; Литвин Ігор; Михальчук Ростислав; Павлюх Іван (Євчук Юрій, 89); Теміров Артур (Бурбан Андрій, 52); Пушкар Василь (Барабах Юрій, 81); Калуцький Олег; Дигас Андрій; Іванець Михайло (Пузяк Денис, 89)

Голи: 0:1 - Калуцький Олег, 27; 0:2 – Павлюх Іван, 37; 0:3 - Дигас Андрій, 74

Попередження: Пушкар Василь, 15; Чурко Олег, 65; Калуцький Олег, 90+6

Арбітр: Василь Верблянський

Асистенти арбітра: Андрій Чулик, Василь Файда

Спостерігач ФФЛ: Андрій Шандор

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ