Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

Роковини кривавого бою у промзоні Авдіївки

На початку 2017 році найгарячішою точкою фронту стала Авдіївська промзона. Ворог спробував атакувати позиції, які утримували бійці 72-ї механізованої бригади.

Загострення на цій ділянці фронту розпочалися з 27 січня. Вже тоді ворог активно «промацував» оборону українських воїнів. Серйозні бої розпочалися вранці 29 січня. О 4.30 розпочався штурм позицій 72-ї бригади в промзоні Авдіївки. Спершу був інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а з 7.00, противник розпочав штурмові дії.

Штурм було відбито. Російсько-окупаційні війська зазнали втрат і змушені були відступити.

За однією з версій, такі дії окупантів слід було б трактувати як чергову провокацію, мета якої звинуватити українську сторону у порушенні досягнутих домовленостей. Однак за іншою версією, йшлося про спробу бойовиків реально вибити зі стратегічно важливих позицій українських військових.

«Чорна бригада». Хроніка боїв під Авдіївкою

Відповідаючи на атаку ворога, українські бійці захопили позиції окупантів «Алмаз-1» і «Алмаз-2» та фактично вщент розбили так званий 1-й армійського корпусу «днр». Це підтвердив і відомий ідеолог проекту «новоросія» Ігор Гіркін.

В результаті боїв Україна втратила сімох військовослужбовців. Серед них і Герой України, 23-річний капітан Андрій Кизило («Орел»), який загинув 29 січня.

Андрій Кизило "Орел".

За офіційною інформацію, яку підтверджують і самі окупанти, вони також зазнали дуже серйозних втрат. Зокрема, під час атаки російсько-окупаційних сил, 29 січня, був знищений сам ініціатор цієї атаки Іван Балакай з позивним «Грек», «комбат» так званого батальона «Восток» (1 батальон 11 полку окупаційних військ РФ).

На ранок 30 січня бій все ще тривав, вночі його інтенсивність дещо зменшилась, однак на ранок бій почав наростати знову. Отримавши підтримку від інших підрозділів, військовослужбовці 72-ї бригади мужньо продовжили тримати свої позиції, включаючи захоплені внаслідок рішучої контратаки.

Авдіївка: 72-га бригада вибила ворога з передових позиції

У понеділок, 31 січня, близько 05.40 ворог випустив по Авдіївці чотири пакети "Градів", тобто 160 ракетних снарядів. Стріляли з Донецька, як свідчать донетчани в соцмережах - 4 установки РСЗО "Град" били з чотирьох різних точок з цивільних житлових кварталів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ