Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія хоче кинути на війну в Україну трудових мігрантів, - ISW

Російські чиновники намагаються ще більше позбавити громадянських прав мігрантів, які живуть у країні

Фото: Depositphotos

Обмеження міграційного статусу, яке міститься у проєкті нового закону, підготовленого міністерством внутрішніх справ РФ, імовірно, мають на меті зробити військову службу одним із небагатьох варіантів залишитися в країні.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

28 листопада російське інформагентство ТАСС повідомило, що МВС Росії підготувало проєкт закону, який передбачає запровадження режиму «контрольованого перебування» в Росії для мігрантів, які не мають законних підстав для перебування в країні.

Повідомляється, що законопроєкт передбачає такі обмеження для мігрантів у РФ: заборона реєструватися як юридична особа та індивідуальний підприємець; здійснювати операції із нерухомістю; купувати та продавати транспортні засоби; керувати автомобілем; отримувати водійське посвідчення; відкривати банківський рахунок; перераховувати гроші; одружуватися.

Окрім цього, згідно із новим законопроєктом, мігранти зобов’язуватимуться повідомляти російській владі про своє проживання та виїзд із території РФ. Ті з них, які порушуватимуть перелічені обмеження, будуть депортовані або відправлені до спецзакладу.

«Російські чиновники намагаються ще більше позбавити громадянських прав мігрантів, які живуть у країні, ймовірно, щоб підтримати поточні зусилля із примусу їх до військової служби та заспокоїти дедалі більш ксенофобних російських ультранаціоналістів», – вважають експерти Інституту.

У зведенні зазначено, що обмеження міграційного статусу, ймовірно, були створені для ще більшого віддалення великої кількості мігрантів від економічного та соціального життя в Росії та щоб зробити військову службу одним із небагатьох способів залишитися в країні.

Окрім цього, влада РФ також намагається змусити мігрантів воювати в Україні в обмін на російське громадянство, підкреслили експерти ISW.

«Схоже, що Кремль продовжує боротися за те, щоб поєднати зусилля, спрямовані на збільшення промислового потенціалу Росії, водночас примушуючи мігрантів до військової служби та позбавляючи їх мотивації працювати в РФ», – підсумували аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ