Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія не надає інформацію щодо загиблих в Оленівці – Маляр

Повної інформації щодо загиблих у колонії в смт Оленівка українських військовополонених немає, росія не надає до неї доступу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише Укрінформ.

«На сьогодні немає достеменної інформації, хто саме і в якій кількості загинули в Оленівці. Оскільки російська федерація не дає доступу до цієї інформації попри звернення України до міжнародних організацій, які могли б в цій ситуації допомогти. Встановлення наразі триває», - сказала Маляр.

Стосовно звільнення захисників Маріуполя, Маляр нагадала, що 144 особи були звільнені і повернуті в Україну.

Заступниця міністра наголосила, що наразі триває робота зі звільнення українських військових і громадян, які були переміщені з «Азовсталі».

«Що стосується тих осіб, які ще знаходяться на тимчасово окупованій території, Україна проводить роботу, яку і проводила, щодо повернення цих людей в Україну. Цю інформацію, цю ситуацію багато хто використовує з різними цілями, але ми з вами повинні опиратися на факти», - сказала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Україна поінформувала членів Ради Безпеки ООН про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ