Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія від початку повномасштабної війни вбила понад 100 цивільних медиків - Ляшко

З початку повномасштабного вторгнення Росія вбила в Україні понад 100 цивільних медиків під час виконання ними службових обовʼязків.

Про це на міжнародній конференції високого рівня United for Justice. Accountability for the Attacks against Civilian Objects сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, пише Укрінформ.

"Понад 100 медпрацівників загинуло, вбито російськими терористами на території цивільних закладів охорони здоровʼя. Ця цифра не включає тих, хто працює в лавах Збройних сил, не включає тих, хто залишився на тимчасово окупованих територіях. 1887 об’єктів медзакладів пошкоджені через обстріли, 216 будівель не підлягають відновленню.", - сказав Ляшко.

Як додав міністр, на відновлення пошкоджених будівель закладів охорони здоров’я до того стану, в якому вони були до повномасштабного вторгнення, за оцінками Світового банку, потрібно мінімум 7 мільярдів доларів.

Також, додав міністр, загарбники атакують автівки екстреної медичної допомоги.

"584 автомобілів – ідентифіковані на сьогодні втрати в системі екстреної меддопомоги. Це кожен 5-й автомобіль", - сказав Ляшко, додавши, що ця статистика враховує пошкоджені, повністю розбиті та викрадені загарбниками автомобілі швидкої меддопомоги. Міністр нагадав, що в прифронтових регіонах армія РФ постійно атакує автомобілі "швидкої".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ