Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія відмовилась від участі в "зерновій угоді"

Росія припиняє участь у "зерновій угоді" підписаній Україною та Росією з Туреччиною та ООН наприкінці серпня у Стамбулі, яка передбачає розблокування українських портів та вивезення продовольства.

Про це повідомили в Міністерстві оборони російської федерації.

"З урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великої Британії "терористичного акту" проти кораблів Чорноморського Флоту і цивільних суден, залучених у гарантуванні безпеки "зернового коридору", російська сторона призупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів", — йдеться у повідомленні.

У МЗС також додали, що "Росія не може гарантувати безпеку цивільних суховантажів, які беруть участь у "чорноморській ініціативі", через "теракт у Севастополі".

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав це рішення "примітивним шантажем" та сказав, що росіяни стають "передбачуваними".

"Примітивність російського шантажу у всьому. Ядерний шантаж, енергетичний, продовольчий... Вигадки про "брудну бомбу", над якими сміється весь світ. Вигадані теракти на власних об‘єктах… Все надто примітивно та передбачувано. Агонія злочинців, які не можуть зрозуміти, що інфантильними ультиматумами вони нічого не досягнуть. І що їх час добігає кінця", — написав Єрмак.

Україна очікує реакцію Туреччини та ООН на російські заяви про вихід з "зернової ініціативи", повідомив у коментарі Суспільному речник президента Нікіфоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ