Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія зазнає проблем в ефективному застосуванні авіації в Україні

Російські повітряні сили продовжують послідовно залучати значні ресурси для підтримки наземних операцій в Україні, однак без вирішального оперативного ефекту.
Фото - ЛМР

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії

Як зауважують в міністерстві, протягом літа російська бойова тактична авіація зазвичай здійснювала понад 100 вильотів на день, однак вони майже завжди обмежуються діями над контрольованою Росією територією через загрозу з боку української протиповітряної оборони.

"Росія намагалася подолати цю проблему, дедалі частіше використовуючи базові вільнопадаючі бомби з плануючими пристроями для збільшення дальності польоту. Літаки можуть скидати їх за багато кілометрів від своїх цілей, однак їм ще належить продемонструвати стабільну точність", — йдеться у повідомленні.

Водночас на початку контрнаступу Сил оборони на півдні України із червня 2023 року російські ударні гелікоптери продемонстрували свою ефективність. Однак останніми тижнями Росія виявляє все меншу здатність сформувати ефективну тактичну авіацію на півдні окупованих українських територій, зазначають у британському Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ