Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росіяни атакували Одещину та Сумщину ударними дронами

У ніч на 13 вересня 2023 року російські окупанти атакували Одещину та Сумщину кількома групами ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда, Курськ. Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ

Декілька груп ударних дронів було спрямовано по Ізмаїльському району Одеської області, є влучання. Зафіксовані пошкодження припортової та іншої цивільної інфраструктури.

Усього зафіксовано пуски 44 «шахедів». Основний напрямок – південні райони Одещини, портова інфраструктура регіону. За результатами бойової роботи знищено 32 ворожі ударні дрони “Shahed-136/131”.

«Відомо про 6 постраждалих цивільних осіб. Три людини у важкому та троє у середньому стані важкості доставлені до лікарні, їм надається вся необхідна допомога», - зазначив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Вночі у небі Сумщини знищено 3 ворожих БпЛА ''Шахед''. Дякуємо захисникам неба!», — йдеться у повідомленні Сумської ОВА.

До відбиття атаки залучено винищувальну авіацію, підрозділи зенітних ракетних військ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Інфографіка: Командування Повітряних сил ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ