Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Росіяни ведуть археологічні розкопки на острові Березань
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Росіяни ведуть археологічні розкопки на острові Березань?

Громадяни Росії проводять археологічні розкопки на території острова Березань, який є частиною історико-археологічного заповідника НАН України «Ольвія». Про археологічні на острові повідомляють користувачі соціальної мережі Фейсбук.

Березань — це невеликий острів на Чорному морі при вході у Дніпровсько-Бузький лиман. Він розташований за 2 км від села Рибаківка Миколаївської області.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук користувачка Наталія Гунко повідомила, що 15 серпня зафіксувала розкопки на острові Березань.

«Ми відвідали острів Березань, що знаходиться недалеко від місця нашого відпочинку, приблизно 30 хв морем на швидкісному катері. Після огляду острівних краєвидів, катакомб і залишків фортеці, коли залишився вільний час, вирішили подивитися поближче, як ведуться археологічні розкопки на острові.

Там працювала група археологів, приблизно півтора-два десятки людей. Як тільки ми попрямували в їхньому напрямку, одна особа почала кричати: «Астанавітєсь! Праход сюда запрєщьон! Ви што, нє панімаєтє русскава язіка?!», - розповіла користувачка.

Жінка відповіла, що не розуміє мову окупантів і не розуміє чому громадянам України забороняють вільно пересуватися територією України.

«Уся група припинила свої роботи, а двоє чоловіків пішли нам назустріч, щоб перекрити прохід. Один з них кричав з характерним російським акцентом: «Здєсь вєдуцца архєологічєскіє раскопкі і пастароннім вход запрєщьон». Коли я запитала, що тут робить громадянин Росії, він повернувся і пішов геть, а жінка сказала нам: «Ну і какая разніца, что он гражданін Расіі?» Тобто, акцент його видав, і його спільники не заперечували його громадянство держави-окупанта», - написала жінка.

Користувачка просить СБУ перевірити громадянство людей з групи археологів, що займаються розкопками на острові Березань.

Також вона вимагає відповідь від Міністерства Культури України, чи видавали дозвіл на археологічні розкопки на острові Березань і кому.

Вона також додала, що загалом острів Березань «облюбовали чорні археологи».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ