Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росіяни зірвали домовленості про гуманітарні коридори, - Верещук

Віцепрем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час сьогоднішнього брифінгу заявила, що росіяни зірвали домовленості про гуманітарні коридори, адже вчиняли обстріли Волновахи і Маріуполя.

"Об 11:45 Російська Федерація почала обстріл міста Волновахи з важкого озброєння. Як ви знаєте, з 9 годин ранку 5 березня у нас була попередня домовленість про те, що ми створимо два гуманітарних коридори Волноваха і Маріуполь.

Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості навіть за посередництва Червоного Хреста, не дотрималася взятих на себе зобов’язань і обстрілює місто Волноваха.

Також у напрямку Маріуполь-Запоріжжя ведуться бої в районі населеного пункту Пологи-Оріхове, які унеможливлюють рух колони з Маріуполя до Запоріжжя", - повідомила Верещук.

Саме тому віце-прем’єр звернулася до РФ із закликом припинити обстріли, відновити домовленості про гуманітарні коридори аби мирне населення мало змогу покинути ці території.

"Ми вимагаємо від російської сторони припинити обстріли, відновити режим припинення вогню та надати можливість сформувати колони гуманітарного коридору для того, щоб діти, жінки та люди похилого віку змогли покинути населені пункти.

Також звертаємося до РФ з вимогою пропустити гуманітарні вантажі, які складаються з медикаментів та продуктів харчування", - заявила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ